Referat: Floda IBK F02/ - Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd

Några kom från direkt Munkedal och ett gäng kom fräscha och utvilade från Mölnlycke. Det var ett glatt men lite segt gäng som började värma upp. Plötsligt insåg vi ledare att tjejerna hade trevligt men de stod och dansade till låtar som verkade tagna från lugna favoriter 43…
Kanske mysigt som avslutning på ett disco, men inte bra som uppvärmning.
Vi fick jaga på dem lite och bättre låtar kom fram ur Spotifys enorma lager. Långsamt med säkert började tjejerna bli fokuserade.
Vi fick också lite tid på plan och det var bra, för ju mer de sköt desto distinktare blev avsluten.

När matchen började var laget på tå och det tog bara 13 sekunder innan vi gjorde 0-1. Några minuter senare kom även 0-2 och allt såg bra ut.
Nu började dock Floda komma ingång med sitt spel med snabba kontringar. De gjorde 1-2 och vi började spela lite på samma sätt.
Det var Hawaiispel, där vi bytte chanser med varandra. Något som passade Floda bättre än oss och de kvitterade. Spelet fortsatte på samma sätt ända fram till att ca. 30 sekunder återstod av perioden. Då tog vi ledningen igen efter en snyggt genomförd frislagsvariant, som avslutades av en helt fristående Bötte vid bortre stolpen.

Några småändringar gjordes i pausen, dessutom hann referenten med att byta en blöja.
Nu hade vi lite bättre kontroll på matchbilden, men det var fortfarande lite för böljande spel för vår smak.
Vi gjorde 2-4, sedan gjorde de 3-4.
Tyvärr ådrog sig sedan Lina en skada och fick vila resten av matchen. Men vi hade en frivillig reserv i Alice på bänken som hoppade in på Linas plats och gjorde detta med bravur. Lite fler tips han vi även ge centrar och backar och nu kom rycket.
På några minuter drog vi ifrån till 3-7, vilket också var resultatet efter två perioder och nu kunde vi gå till vila med en go känsla.

I pausen fokuserade vi på hur vi skulle få kontroll över Flodas vassa vändningar och tjejerna fattade hur de skulle göra och gick sedan in och gjorde en taktiskt strålande tredje period. Vi lyckades bryta deras uppspel och kunde vända till egna anfall. Vi hade nu en känsla av kontroll, utan att det blev massor utav mål. VI lyckades göra två och Floda ett på ett snyggt förvaltat friläge.

Matchen slutade 4-9.
Bra fart i hela matchen och tillslut en väldigt bra taktiskt genomför match mot ett klurigt motstånd med hög fart.